I mellandagarna besökte Sven, Göte och Margareta Riksarkivet i Stockholm för att skaffa oss en bild av vad som finns i Pöhls familjearkiv. Tyvärr ligger det mesta osorterat i varje akt så det kommer att behövas åtskilliga timmar för att hitta guldkornen, sånt som inte har varit publicerat förut.

Efter helgerna var vi åter på Riksarkivet för att fortsätta att gå igenom fler akter. Hittade några foton som inte har blivit publicerade förr. Bl a Hans Pöhl med alla fem barnen i Tallinn, från begravningsakten i S:t Mikaelskyrkan i Tallinn och från begravningen på Ormsö kyrkogård. De ska med i boken.

 I onsdags sökte Bo Nyman igenom SOVs arkiv för att se om något har lämnats in till SOVs arkiv för länge sedan. Tyvärr hittade han ingenting användbart.

Vad finns i de estniska arkiven från hans politiska arbete? Vi hoppas att det finns en hel del i Arkiven i Tallinn. I Tartu finns det inte så mycket, tyvärr. Det kommer säkert att gå åt en hel del tid att söka i arkivet i Tallinn också. Hoppas Ivar, Jutta och Mart tar sig an det arbetet.

Nästa redaktionsmöte blir i Tallinn den 22 februari.

Annonser